Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka

Ingredience: 1 menší zelí, 3 papriky, 3 cibule, 1 mrkev a jiná zelenina dle chuti, 3l vody, bujón (asi 2 kostky), 1 plechovka loupaných rajčat, sůl, pepř

Postup: Tukožroutská polévka patří mezi oblíbené polévky při snížení váhy. Pokud se potřebujete pročistit, rozhodně vám tato polévka pomůže, ale na delší "dietu" se příliš nehodí, poněvadž většinou zhubnete především svalovou hmotu a také můžete očekávat, že shozená kila se zase vrátí. Recept na tuto polévku je velmi jednoduchý. Pokud se však dáte do této diety, uvařte si ji naráz větší množství. Vezměte si větší hrnec a do tohoto hrnce dáme veškerou zeleninu. Nejdříve očistíme papriky od zrníček a bílých částí a následně je nakrájíme na proužky, vsypeme do hrnce. Na podobně velké kousky nakrájíme také veškerou cibuli a zelí. Zelí použijte rozhodně bez košťálu. Můžete přidat ještě mrkev nebo i jinou zeleninu, záleží i na vaších chutích. Všechnu zeleninu poté zalijeme vodou a necháme vařit. Po chvíli vaření přidáme rajčata. Je pouze na vás, zda dáte přednost loupaným z plechovky, nebo si je oloupete a nakrájíte do polévky sami. S rajčaty vaříme, dokud není zeleniny měkká, pro lepší chuť můžete použít "vývar v kostce". Polévku příliš nesolte, s chuté vám může pomoct trocha pepře.