Fazolová polévka s červenou řepou

Fazolová polévka s červenou řepou

Fazolová polévka s červenou řepou

Ingredience: 1 cibule, 2 menší červené řepy, kousek pórku (asi 15cm), 1 plechovka bílých fazolí, 1,5l vývaru, sůl, pepř, petržel, libeček

Recept: Polévka z červené řepy nemusí být pouze boršč. K červené řepě se dokonale hodí bílé fazole a tuto kombinaci právě využijeme v naší polévce. Pokud nechcete použít sterilované fazole, musíte fazole samozřejmě předem namočit a následně uvařit. Nejdříve si na lžíci oleje osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Omyjeme si a očistíme pórek a nakrájíme ho na kolečka, poté ho přidáme k cibuli. Dále si oloupeme červenou řepu a nakrájíme na slabé plátky. Červená řepa hodně barví, proto klidně použijte na úpravu řepy rukavice. Vše společně restujeme a následně přilijeme vývar. Záleží pouze na vás, jaký druh vývaru použijete. Pokud nemáte čas, použijte vývar v kostce. Nakonec do polévky přidejte uvařené nebo sterilované fazole. Vše necháme chvíli povařit a zbývá ještě polévku dochutit solí a pepřem, popřípadě můžeme použít některé bylinky do polévky jako petržel či libeček