Gulášová polévka

Gulášová polévka

Ingredince: 300g hovězího masa, 1,5-2l hovězího vývaru, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, rajčatový protlak, 2 střední brambory, hrst sušených hub, kmín, majoránka, sádlo, sůl, pepř

Gulášová polévka

Postup: Základem pro každou dobrou gulášovou polévku je kvalitní maso. A tak si vybereme dobré hovězí maso, skvěle se hodí libové odřezky z různých částí, a nakrájíme ho na malé kousky. V hrnci necháme rozpustit jednu až dvě lžíce sádla a nasypeme nadrobno nasekanou cibuli. Když nám cibule lehce zesklovatí, přisypeme k ní nakrájené maso a restujeme, dokud se maso nezatáhne. Zasypeme mletou paprikou, přilijeme rajčatový protlak a poté zalijeme silným hovězím vývarem. Oloupeme si brambory, nakrájíme je na malé kostičky a vsypeme do hrnce. Nezvyklou chuť dodají polévce houby, které přidáme zároveň s bramborami. Polévku ke konci ještě ochutíme mletým kmínem, čerstvou či sušenou majoránkou a rozhodně by neměl chybět česnek, který do polévky prolisujeme. Gulášovou polévku vaříme, dokud nejsou brambory a houby měkké. Pokud chcete ještě polévku zahustit, můžete ji zahustit jíškou nebo nadrobeným chlebem. Podáváme ji samozřejmě horkou a ideálně s čerstvým chlebem.