Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Ingredience: 2 střední brambory, 1 menší petržel, 1 menší mrkev, kousek celeru, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, hrst hub, 1,5l zeleninového vývaru, sádlo, majoránka, kmín, petrželka, libeček, pažitka, sůl, pepř

Recept: Když se řekne bramborová polévka, tak sto lidí bude mít na bramborovou polévku sto různých receptů. Tento recept je jeden z nich, nevím, zda nejlepší, ale rozhodně vám vznikne velmi chutná bramboračka, ke které se nejlépe hodí čerstvý křupavý chléb. Jako první si uděláme základ této polévky. Na lžíci sádla osmahneme nasekanou cibuli. Když cibule získá hezkou zlatavou barvu, přidáme k ní veškerou kořenovou zeleninu. Tu si před tím musíme samozřejmě oloupat a taky nakrájet na stejně malé kostičky. Poté k zelenině přidáme také na kostičky nakrájené brambory, ochutíme mletým kmínem a zalijeme vodou s bujónem nebo zeleninovým vývarem. Ještě nasypeme sušené či čerstvé houby a vaříme, dokud není vše měkké. Nakonec prolisujeme do polévky česnek a také ochutíme majoránkou. Na závěr přidáme čerstvou petrželku, pažitku a také libeček. Dle vlastní chuti polévku na závěr osolíme a opepříme. Někdo polévku zahušťuje vajíčkem, někdo jíškou, to už nechám na vaší chuti. Tak dobrou chuť!