Koprová polévka s vejcem na tvrdo

Koprová polévka s vejcem

Koprová polévka s vejcem na tvrdo

Ingredience: 1 cibule, svazek kopru (může být i sterilovaný), 1-2 lžíce mouky, 2 lístky bobkového listu, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře, 1l vývaru, 250ml smetany, sůl, pepř
(brambory, ocet, vejce)

Recept: Mnozí z vás znají koprovou omáčku, také mnoho lidí ji určitě nemá rádo. Já osobně neznám jiné jídlo, které dokáže tak moc rozproudit diskuzi odlišných názorů. S koprovou polévku to asi bude dost podobné, ale pokud patříte mezi ty, kteří mají koprovku rádi, pak je právě pro vás tento recept. Na polévku si nejdříve připravíme nasekanou cibuli, kterou osmahneme zhruba na lžíci másla. Ve chvíli kdy nám cibule zesklovatí, zaprášíme ji lehce moukou, přidáme nasekaný kopr, bobkový list, nové koření i celý pepř. Poté zalijeme předem udělaným vývarem nebo použijeme bujón. Nějakou chvíli vaříme a následně přilijeme smetanu a povaříme, aby se nám chutě propojily. Pokud chcete, aby vás polévka více zasytila, přidejte do ní uvařené a na kostičky nakrájené brambory. Nakonec polévku osolte a opepřete dle vlastní chuti. Pokud máte radši kyselejší chuť, přidejte jednu až dvě lžíce octa. Při podávání samozřejmě nesmí chybět vajíčko natvrdo. Jestli jste zkušení, můžete si do polévky udělat i ztracené vejce. Nyní už mi zbývá pouze vám popřát dobrou chuť