Rajská polévka s těstovinovou rýží

Rajská polévka s těstovinovou rýží

Rajská polévka s těstovinovou rýží
Ingredience: 1 rajský protlak, 1l vývaru, máslo, mouka, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, těstovinová rýže

Recept: Jak už název napovídá, tentokrát nebudeme dělat polévku z čerstvých rajčat, ale uděláme si rajskou z rajského protlaku. Jelikož je protlak hlavní ingrediencí, nabádám vás k tomu, abyste zvolili kvalitnější protlak. A nyní se už můžeme vrátit ke klasickému receptu rajské polévky, jak ji všichni známe od maminek, babiček, ze školy či ze školky. Do hrnce dáme rozpustit i dvě lžíce másla a zasypeme moukou. Když se nám vytvoří jíška, zalijeme ji vlažným vývarem, přidáme bobkový list (1-2 lístky) a nové koření (3 kuličky) a vaříme. Asi po 20 minutách přilijeme protlak a vaříme opět asi čtvrt hodiny. Nakonec přidáme nasekanou čerstvou bazalku a samozřejmě dochutíme solí a pepřem. Někdy je protlak příliš kyselý, v tom případě si polévku oslaďte cukrem a ještě nechte povařit. Do polévky nakonec přidáme těstovinovou rýži a vaříme, dokud není zcela měkká.