Gulášovka z mletého masa

Gulášovka z mletého masa


Ingredience: 500g hovězího mletého masa, 2 menší mrkve, 2 chilli papričky, 1,5l hovězího vývaru, 3 stroužky česneku, hrst sušených hub, majoránka, mletá paprika, sůl, pepř (mouka a máslo na jíšku)

Recept: Jako první si na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. V hrnci necháme rozpustit sádlo a přisypeme nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme mleté maso, osolíme ho a opepříme. Společně s cibulí maso orestujeme. Dále si oloupeme mrkev a nakrájíme ji na půlkolečka. Pokud dáváte přednost ostřejší chuti, nasekejte na jemno chilli papričku a také ji přidejte do hrnce. Vše zaprášíme paprikou, zamícháme a následně zalijeme vlažným vývarem, nejlépe hovězím. Pokud nemáte hovězí vývar, můžete v nouzi použít hovězí bujón. Vše zamícháme a necháme nějakou chvíli vařit. Do vody přidáme sušené houby a vaříme, dokud nejsou houby hotové. Ke konci vaření přidáme také prolisovaný česnek, který dodá gulášovce lepší chuť. Samozřejmě ještě polévku ochutíme čerstvou majoránkou, která by v této polévce neměla chybět. Polévku na závěr zahustíme vyrobenou jíškou a dochutíme solí a pepřem. Ke gulášové polévce samozřejmě patří čerstvý chlé, dobrou chuť!