Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s klobásou

Ingredience: 1 střední mrkev, 2 nožičky párku, 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, pár růžiček květáku, 1,5l vody, 1 plechovka sterilované čočky, majoránka, ocet, pepř, sůl (polévkové koření, brambory)

Postup: Čočková polévka je jednou ze sytějších polévek, a když k ní přidáte chléb, tak máte výborný oběd v rychlosti hotový. Nejdříve si v hrnci nechte rozpustit lžíci sádla a dále přidejte najemno nakrájenou cibuli a také na kolečka nakrájený párek. Mezitím si očistíme květák od zelených listů, zbavíme ho silných košťálů a nakrájíme ho na malé kousky. Tyto kousky přisypeme k cibuli párkem a dále restujeme. V polévce by určitě neměla chybět ani mrkev, kterou přidáme do hrnce. Stačí pouze jedna, tu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu ochutíme prolisovaným česnekem a ještě než polévku zamícháme, přidáme do ní majoránku. Nejlépe uděláte, když použijete čerstvou majoránku. Následně přidejte uvařenou nebo sterilovanou čočku a zalijte vodou. Vše nechte nyní vařit. Do polévky můžete dle chuti přidat vařené brambory. Do polévky ještě před podáváním vlijte asi 1-2 lžíce octa. Pokud se vám zdá polévka i po dochucení pepřem a solí stále mdlá, můžete přidat ještě polévkové koření. Dobrou chuť!