Koprová polévka s domácími krekry

Koprová polévka s domácími krekry

Koprová polévka s domácími krekry

Ingredience: 1 cibule, 1l zeleninového vývaru, 300ml smetany, 3 střední brambory, 2 lžíce octa, 2 lístky bobkového listu, 5 kuliček nového koření, 2 lžíce másla, sůl, pepř
Krekry: 170g pšeničné mouky (lze skombinovat s celozrnnou moukou), 2 lžíce cukru, 1 lžička soli, 1 lžička pálivé papriky, ¼ másla, asi 50ml vody

Recept: Pokud jste jedni z těch, kteří milují vůni kopru, pak si určitě nenechte ujít vynikající chuť koprové polévky. Když k polévce přidáte ještě doma upečené krekry, máte dokonalou večeři či lehký oběd. Nejdříve si na másle uděláme cibuli, kterou před tím nakrájíme a ve chvíli, kdy zesklovatí, k ní přisypeme dvě lžíce mouky a vytvoříme jíšku. Dále přidáme oloupané a na malé kostičky nakrájené brambory. Přisypeme nasekaný kopr, bobkový list, nové koření a zalijeme vývarem. Je pouze na vás, jaký vývar pro tuto polévku použijete. Následně přilijeme smetanu a necháme ji v polévce povařit. Nakonec dochutíme octem, solí a pepřem. K polévce si připravíme krekry tak, že smícháme veškeré suroviny, poté pomalu budeme přilévat vodu a vytvoříme těsto. Když je těsto hotové, vyválíme ho a vykrojíme z něj tvary, jaké chceme krekry mít. Na závěr je můžeme ještě posypat například sezamem, fantazii se meze nekladou. Pečeme v troubě asi na 200 stupňů zhruba 6 minut. Polévku podáváme s krekry, které před tím necháme vychladit. Dobrou chuť!