Dýňová polévka

Dýňová polévka

Ingredience: 1 menší máslová dýně, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 plechovka kokosového mléka, 2l vývaru, mletý zázvor, červená kari pasta, čerstvý koriandr, sůl

Recept: Samozřejmě velmi často se vaří dýňová polévka z dýně hokaido, ale stejně tak dobře se hodí pro vaření i dýně máslová. Polévka sice potom nemá tak krásnou oranžovou barvu, ale dobré chuti rozhodně neubere. Jako první si oloupeme a poté od semínek očistíme dýni Semínka si můžete dát stranou a pak jimi zdobit polévku při servírování. Pouze je stačí opražit na pánvi s trochou soli. Ve chvíli, kdy máme dýni takto připravenou, tak ji nakrájíme na kostičky. Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme k ní i nakrájenou dýni. Přidáme mletý zázvor a také asi dvě lžičky thajského červeného kari. Očistíme si a omyjeme papriku, nakrájíme a kostičky a přisypeme do hrnce. Veškeré suroviny nyní zalijeme vývarem a vaříme, dokud není vše měkké. Ještě před rozmixováním přisypeme nasekaný čerstvý koriandr a také vlijeme kokosové mléko, dle potřeby osolíme. Rozmixovanou polévku necháme chvíli jemně probublat a následně servírujeme. Nyní už si jen užívejte chuť exotiky. Dobrou chuť!