Polévka z čerstvých rajčat s krevetami

Polévka z čerstvých rajčat

Polévka z čerstvých rajčat s krevetami

Ingredience: 5  středních čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 větší mrkev, 2 stonky řapíkatého celeru, 1l vody, 2 stroužky česneku, oregano, tymián, zeleninový bujón, olivový olej, sůl, pepř
200g oloupaných krevet, 1 citron, olivový olej, sůl

Recept: V létě nemáme příliš často chuť na horkou polévku, ale věřte, že tato polévka vám navodí zpět atmosféru vaší dovolené. Kvůli čerstvosti potravin a také přidáním mořských plodů. Jako první oloupeme cibuli a nasekáme ji na drobné kostičky.V hrnci rozpálíme asi lžíci olivového oleje a následně přidáme cibuli. Nakrájíme si oloupanou mrkev i omytý řapíkatý celer a vše přidáme k cibuli, chvíli restujeme, poté přilijeme asi půl litru vody a vaříme do změknutí. Když máme zeleninu uvařenou, rozmixujeme ji. V době vaření zeleniny si zatím připravíme rajčata na polévku. Rajčata dáme do misky a přelijeme je vařící vodu, následně je oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Takto připravená rajčata přidáme k rozmixované zelenině, přilijeme vodu a zamícháme. Ochutíme čerstvým tymiánem a oreganem, pro výraznější chuť můžeme přidat také zeleninový bujón a česnek. V dalším kroku můžete rozmixovat nebo nemusíte, záleží na tom, čemu dáváte přednost. V závěru už zbývá pouze osolit a opepřit. Polévku podáváme s orestovanými krevetami. Krevetám stačí pár minut na pánvi s olejem, zakápnout citronovou šťávou a lehce osolit. Dobrou chuť!