Hovězí vývar s asijskou vůní

Hovězí vývar


Ingredience: 1,5l hovězího vývaru + maso z vývaru, 2 střední chilli papričky, 100g hub šitake (shiitake), asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, 200g sojových výhonků, 3ks lahůdkové cibule, sojová omáčka, sezamový olej, kukuřičný škrob, sůl (rýžové nudle)

Recept: U nás je hovězí vývar velmi oblíbený, každý známe klasiku od babičky s nudličkami, ale i hovězí vývar asijské chuti je více než chutný. Nejdříve si připravíme věci na klasický hovězí vývar. Nejdůležitější je, aby se vývar dělal dlouho, pouze se nechal probublávat a na konci jeho vaření bylo maso zcela měkké. Když máme vývar hotový, můžeme se dát do vaření exotické polévky. Na lžíci sezamového oleje orestujeme chilli papričky společně s houbami šitake a nastrouhaným zázvorem. Poté přidáme také sojové výhonky, zamícháme a přilijeme před tím připravený vývar. Můžete použít trochu kukuřičného škrobu, aby měla polévka tu správnou konzistenci. Mezi posledními ingrediencemi použijeme sezamová semínka, uvařené hovězí maso a také by neměla chybět lahůdková cibulka, která polévce dodá nejen lepší chuť, ale také veselejší barvu. Ke konci samozřejmě ještě osolíme, popřípadě přidáme sojovou omáčku. Pokud se vám zdá polévka málo hustá, můžete ještě přidat vlasové rýžové nudle. Dobrou chuť!