Vločková polévka s kuřecím masem

Vločková polévka s kuřecím masem



Ingredience: 1,5l vody, 1 kuře, hrst vloček, 2 větší mrkve, 1 petržel, zhruba 5 stonků řapíkatého celeru, 1 větší cibule, 3-4 stroužky česneku, 7 kuliček nového koření, 3 listy bobkového listu, několik kuliček pepře, polévkové koření, petrželka, libeček, sůl

Postup: Silný drůbeží vývar není vhodný pouze při nemoci nebo kocovině, ale stejně tak si ho můžete udělat k běžnému obědu či večeři. Když ho vylepšíte ještě velkými kousky zeleniny a vločkami, zajisté si všichni velmi pochutnáte. Jako první si dáme do hrnce kuřecí maso, ke kterému přidáme celou menší cibuli, stroužky česneku a také mrkev s petrželí, nakonec samozřejmě nesmí chybět řapíkatý celer. Než přilijeme studenou vodu, ještě přisypeme nové koření, pepř a bobkový list, také osolíme. Hrnec dáme na menší plamen a necháme probublávat. Vývar na plotně necháme asi dvě hodiny. Když je dostatečně silný, přecedíme ho. Sceděný vývar dejte do hrnce, přidejte k němu nakrájenou zeleninu i obrané a nakrájené kuřecí maso. Nakonec přisypeme také vločky, které nám polévku zahustí. Pokud i tak vaší polévce něco schází, můžete ještě přidat brambory, které nejsou zcela potřeba i polévkové koření. Rozhodně nesmíte ale vynechat čerstvé bylinky, které dodají polévce tu dokonalou chuť.