Hrachová polévka s chlebem

Hrachová polévka s chlebem

Ingredience: 200g půleného hrachu, 1 střední cibule, 1,5l silného vývaru dle vlastní chuti, ½ menšího květáku, 2 střední mrkve, sádlo, římský kmín, sůl, pepř (toast,sýr)

Recept: Pokud nevíte, co dobrého udělat k obědu nebo k večeři, můžu vám doporučit jakoukoliv luštěninovou polévku. Když k ní ještě přidáte čerstvě udělaný toast se sýrem, máte plnohodnotné a rychlé jídlo. Výbornou variantou je polévka ze žlutého hrachu, která občas bývá opomíjena za polévkou ze zeleného hrášku. Nejdříve si v hrnci rozpustíme asi lžíci sádla a poté na ní přisypeme nakrájenou cibuli. Chvíli cibuli restujeme, poté k ní přidáme předem namočený půlený hrách. Poté přilijeme vývar a necháme vařit. Vezmeme si omytý a očištěný květák, i mrkev a všechno nakrájíme na malé kousky. Poté zeleninu přidáme k vařícímu se hrachu. Když je hrách měkký, ochutíme polévku asi lžičkou římského kmínu, osolíme ji a také opepříme. Pokud se vám zdá polévka řídká, odeberte trochu zeleniny z polévky, rozmixujte a nalijte zpátky do hrnce. Místo servírování s krutony, si k polévce udělejte již výše zmíněný toast se sýrem. Dobrou chuť!