Silný hovězí vývar s drobením z droždí

Silný hovězí vývar s drobením z droždí

Silný hovězí vývar s drobením z droždí

Ingredience: 1 větší petržel, 1 mrkev,1 balení droždí, 1 vejce, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka dle potřeby, lžíce oleje, petrželka, pažitka
vývar: 1kg hovězích žeber, 1 větší mrkev, 1 větší cibule, 1 střední petržel, ½ menšího celeru i s natí, 3 stroužky česneku, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, libeček

Recept : Nejdříve si uděláme poctivý hovězí vývar. Na vývar použijeme hovězí žebra. Důležité je, aby na nich byl dostatek masa, obrané maso pak můžete do polévky dále použít. Žebra dejte do hrnce, přidejte k nim oloupanou zeleninu – mrkev, petržel a také celer. Dále přidejte několik listů libečku, neoloupanou cibuli (aby vývar získal krásnou zlatavou barvu) a také pro lepší chuť asi tři stroužky česneku. Následně přidáme koření (bobkový list, nové koření, černý pepř), osolíme a vše zalijeme vlažnou vodou. Vývar dáme na mírný oheň a necháme mírně probublávat. Nakonec osolíme. Vývar vaříme klidně i dvě hodiny, poté procedíme. Do vývaru přidáme obrané maso, přisypeme nastrouhanou čerstvou zeleninu (mrkev, petržel) a také drožďové drobení. To uděláme velmi jednoduše. Pouze v misce smícháme olej, droždí, vejce, prolisovaný česnek a zahustíme strouhankou. Takto připravené drobení ochutíme solí, pepřem a dáme přes haluškovník do polévky. Nakonec posypeme čerstvou petrželkou a pažitkou.