Babiččina cibulová polévka

Babiččina cibulová polévka

Ingredience: 3-4 střední cibule, 1 mrkev, 1 petržel, ¼ menšího celeru, 1,5l vody, zeleninový bujón, máslo, 2 lístky bobkového listu, 7 kuliček nového koření, sůl, pepř, majoránka, libeček, petrželka

Recept: Když se řekne cibulačka, většinu z vás určitě jako první napadne klasická francouzská cibulačka. Ovšem cibulačku nemusíme dělat pouze z výborného bílého vína a navrch ji ozdobit opečenou bagetkou zapečenou s francouzským sýrem. Určitě byste měli zkusit také velmi chutnou českou verzi cibulové polévky. Nejdříve nechte v hrnci rozpustit máslo. Nakrájejte veškerou cibuli na malé kousky a přidejte ji do hrnce. Cibuli restujeme dohněda a poté k ní přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po chvilce restování, přilijeme k zelenině vodu a zamícháme. Necháme společně vařit, pro lepší chuť přidáme ještě nové koření i bobkový list. Když je veškerá zelenina měkká a polévka vám připadá bez chuti, můžete použít zeleninový bujón. Popřípadě polévku osolte a také opepřete dle své chuti. Nakonec samozřejmě přisypeme nasekané bylinky do polévky – libeček, majoránku, petrželku. Můžete servírovat s opečenou houstičkou.