Drožďová polévka

Drožďová polévka



Ingredience: 1,5l vývaru nebo vody (+ bujon), 1 droždí, mouka, 2 menší červené papriky, 2 vejce, máslo, sůl, pepř, petrželka, pažitka, libeček (brambory či vločky, polévkové koření)

Postup: Drožďová polévka patří mezi nejčastěji připravované polévky, její chuť je díky droždí velmi specifická. Polévku začneme tím, že si v hrnci necháme rozpustit kousek másla. Na rozpuštěné máslo položíme kostku droždí a necháme rozpustit, poté přidáme mouku a uděláme jíšku, která nám polévku poté zahustí. Do hrnce přilijeme vývar, pokud nemáte vývar, můžete použít pouze vodu, kdy chuť vývaru nahradíte koupeným bujónem dle vlastního výběru i chuti. Do polévky přidáme před tím orestovanou papriku, která je nakrájená na slabé proužky. Veškeré suroviny v hrnci zamícháme a necháme vařit. Aby nebyla polévka tak chudá, přilijeme do ní rozšlehané vejce. Nakonec všechno ochutíme nejen solí a pepřem. Můžete použít také polévkové koření, rozhodně by neměla chybět zelená část v podobě polévkové klasiky čerstvých bylinek. Pokud máte radši více husté polévky, udělejte polévku s bramborami či zahustěte vločkami.