Pórková polévka

Porková polévka

Ingredience: 1 pórek, 2l vývaru, 1 cibule, libeček, petržel, pažitka, sůl, pepř

Recept: Pórkovou polévku můžeme udělat na mnoho způsobů. Samozřejmě vždy je základem čerstvý pórek. Záleží pouze na vás, zda dáte přednost krémové polévce nebo zvolíte vývarovou klasiku. Nakrájíme si na malé kousky cibuli a dáme ji restovat na lžíci oleje. Zbavíme pórek uschlých listů  a omyjeme ho pod vodou, poté ho nakrájíme na kolečka. Takto připravený pórek nasypeme k cibuli a společně restujeme. Orestované suroviny zalijeme vývarem. V dnešní uspěchané době můžete stejně tak použít i bujón, který pouze rozpustíte v teplé vodě. Polévku nevaříme příliš dlouho, aby se pórek zcela nerozvařil, poté by vám jeho konzistence mohla ovlivnit chuťový zážitek. Pokud se vám zdá polévka bez chuti, ochutíme ji ještě čerstvými bylinkami. Ideální bylinkou do polévky je zaručeně libeček, který připomíná přírodní maggi, dále přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Dle chuti samozřejmě ještě osolíme a opepříme.