Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka


Ingredience: 2 nožičky párku, 1 větší cibule, 1,5l zeleninového vývaru, 3 střední brambory, mletá paprika, petrželka, sůl, pepř (polévkové koření)

Postup: Pokud nevíte, co k obědu a nechce se vám vařit nějaká komplikovaná jídla, zkuste tuto hustou polévku. Frankfurtská polévka je velmi snadná na přípravu, pokud k ní přidáte ještě chléb, máte sytý oběd hotový. Nejlépe na sádle necháme restovat nasekanou cibuli, dokud nezesklovatí. V dalším kroku nakrájíme párky na jednotlivá kolečka. Velmi důležitý je rozhodně výběr párků, určitě na nich nešetřete, tvoří základní chuť v polévce. Proto je nejlepší zvolit párky s vysokým podílem masa. Párky přidáme k cibuli a zaprášíme lehce moukou a také mletou paprikou. Papriku si zvolte dle vaší chuti - pálivou nebo sladkou. Následně polévku suroviny zamícháme a přilijeme do nich vývar, stačí pouze zeleninový. Poté přisypeme oloupané a na malé kostky nakrájené bramory a vše společně vaříme, dokud nejsou brambory na skus měkké. Samozřejmě ochutíme, můžeme použít polévkové koření, nebo pouze sůl a pepř. Určitě by také neměla chybět petrželka. Pokud se vám zdá polévka stále řídká, přidejte ještě trochu rozmícháné mouky ve vodě. Dobrou chuť.