Zeleninová polévka s kedlubnou
Zeleninová polívka s kedlubnou
Ingredience: 1 kedlubna, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 1,5l vývaru, 2 stroužky česneku, 2 vejce, petrželka, libeček, sůl, pepř
Postup: Pokud se vám zdá, že je kedlubna dobrá pouze do studené kuchyně, pak jste nikdy neochutnali z této zeleniny polévku, která má svou specifickou chuť. Jako první si na lžíci oleje orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Poté si oloupeme veškerou zeleninu, kterou budeme potřebovat – kedlubnu, mrkev, petržel a kousek celeru. Všechnu oloupanou zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme společně s cibulí. Následně ji zalijeme připraveným vývarem. Je pouze na vás, jaký vývar použijete. Polévku necháme chvíli vařit, dokud není zelenina měkká a poté postupně do polévky přiléváme rozmíchaná vejce. Tím polévku zahustíme a nemusíme již použít žádnou jíšku. Nakonec vše ochutíme solí, pepřem a také prolisovaným česnekem. Pokud se přesto zdá polévka mdlá, použijte polévkové koření. Nakonec použijeme čerstvé bylinky, nejlépe libeček a petrželku. Dobrou chuť!