Játrové knedlíčky
Játrové knedlíčky
Ingredience: 100g jater, 1 vejce, 1-2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl, strouhanka dle potřeby (kolem 100g)
Postup: Každý zná z dětství tu krásnou vůni, která se line babiččinou kuchyní. Většina z nás při svátečním obědě měla na stole klasickou nudličkovou polévku s játrovými knedlíčky. Jedinečnost této polévky spočívala především v domácích játrových knedlíčkách, které, jak jinak, uměla nejlépe babička. Nešiďte své polévky kupovanou zavářkou či dokonce kupovanými knedlíčky, jejich příprava opravdu není složitá. Základem jsou samozřejmě dobrá játra. Pro tento recept můžete použít stejně dobře vepřová jako drůbeží. Játra omyjeme, zbavíme blan a rozmixujeme. Rozmixovaná játra bychom měli také ochutiti. Aby knedlíčky měly správnou chuť za žádnou cenu v nich nesmí chybět česnek, sůl, pepř, majoránka. Česnek před tím samozřejmě prolisujeme nebo nastrouháme. Nakonec vmícháme rozklepnuté vejce a také pomalu přidáváme strouhanku, dokud nemají knedlíčky požadovanou konzistenci. Než budete knedlíčky tvarovatnamočte si ruce, nebudou se vám tolik lepit. Vytvarované knedlíčky pomalu přidáváme do polévky, nyní už zbývá si pouze užít tu dokonalou chuť.