Pikantní mrkvová polévka

Pikantní mrkvová polévka


Ingredience: 5 větších mrkví, 1 cibule, 4 stroužky česneku, červené kari, zázvorový olej, zázvor, koriandr, 200ml kokosového mléka, 1,5l vývaru, sůl

Recept: Když se řekne mrkvová polévka, někteří z vás si určitě vybaví sladkou chuť mrkve a představí si polévku chutí podobnou dětským mrkvovým kaším. To vás budu muset vyvést z omylu, poněvadž tato polévka má s kaší společnou pouze tu mrkev. Nejdříve si oloupeme veškerou mrkev a nastrouháme si ji na hrubém struhadle. Dále si na zázvorovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli. Když cibule začíná mít hezkou zlatavou barvu, přisypeme k ní nastrouhanou mrkev a přidáme jednu až dvě lžičky červené kari pasty a také kousek nastrouhaného zázvoru. Kari řádně zamícháme, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem nebo koupeným bujónem. Vše vaříme tak dlouho, dokud nám veškerá zeleniny nezměkne. Těsně před mixováním ještě do polévky přidáme česnek a čerstvý koriandr. Poté tentokrát nebudeme krém zjemňovat smetanou, ale použijeme vynikající kokosové mléko. Nakonec vše osolíme dle své chuti. A nyní si už nechte chutnat!