Jednoduchá porková polévka

Jednoduchá porková polévka

Ingredience: 1 pórek, 1 sklenice sterilovaného bílého chřestu, 1l vývaru, 250ml smetany, máslo, sůl, pepř, polévkové koření (mouka)

Recept: Ne vždy je čas vymýšlet obědy a večeře, jejichž příprava trvá celou věčnost. Pro tento případ tady máme velmi jednoduchou, ale velmi chutnou pórkovou polévku, která je hotová za pár minut. Nejdříve si musíme vzít čerstvý pórek, který omyjeme a očistíme od zvadlých listů. Poté pórek nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo, na kterém nakrájený pórek orestujeme. K orestovanému pórku přidáme sterilovaný bílý chřest. Poté zeleninu zalijeme vývarem nebo použijeme ve vodě rozpuštěný bujón a vaříme do změknutí pórku. Následně polévku rozmixujeme a přilijeme do hrnce smetanu. Je důležité nechat smetanu ještě nějaký čas provařit, aby se chutě propojily. Pokud se vám zdá polévka příliš řídká, zahustěte ji jíškou. Nakonec polévku osolíme a opepříme, případně dochutíme polévkovým kořením. Pokud máte navíc starší pečivo, nakrájejte ho na kostičky, osmahněte na másle a přidejte do polévky. Dobrou chuť!