Chřestová polévka s krevetami

Chřestová polévka s krevetami

Ingredience: 400g chřestu, 200g listového špenátu, 200g loupaných krevet, 1 citron, 1 limeta, 1 cibule, 1,5l vývaru, 1-2 chilli papričky, máslo, sůl, pepř

Recept : Začínající léto bývá obdobím čerstvého chřestu. Český chřest patří mezi nejlepší, tak proč si z něj nezkusit udělat třeba polévku. Tato zelenina není pouze chutná, ale díky vysokému obsahu vitamínů je také zdravá. A tak spojíme příjemné s užitečným a můžeme začít. Jako první si musíme připravit chřest. Odkrojíme zdřevnatělé konce, omyjeme ho a popřípadě oloupeme. Samozřejmě nejlepší částí z chřestu jsou jeho hlavičky. Ty buď můžete použít také do polévky, nebo je osmahnout a polévku jimi ozdobit, to nechám na vás. Na másle orestujeme nasekanou cibuli a poté k ní přidáme nakrájený chřest. Následně přilijeme vývar a společně vaříme, dokud není chřest měkký. Přidáme do polévky listový špenát a rozmixujeme. Nakonec už jen dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Nyní si uděláme krevety. Na olivovém oleji orestujeme oloupané krevety, přidáme k nim nasekanou chilli papričku a limetkovou šťávu. Před podáváním lehce osolíme. Polévku servírujeme společně s krevetami.