Dršťková polévka s chili papričkou

Dršťková polévka s čili papričkou

Dršťková polévka s chilli papričkou

Ingredience: 400g předvařených drštek, 2 chilli papričky, 2-3 středně velké brambory, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 stroužky česneku, mletá paprika, 1,5l vody,  sůl, pepř, majoránka, oregano, petrželka (bujón či polévkové koření, mouka a máslo na jíšku)

Recept: Jelikož dršťky mají velmi silné aroma, když se vaří, je lepší koupit je už předvařené. Tím vám také odpadá jejich velmi složité, poněvadž se musí vařit několikrát, než jsou hotové. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, dokud není zesklovatělá. Když má lehce zlatavou barvu, přidáme k ní předvařené dršťky. Dále také přisypeme nasekané chilli papričky a zamícháme. Pro lepší chuť i barvu zasypeme sladkou nebo pálivou mletou paprikou, výběr záleží pouze na vás. Tuto směs zalijeme vlažnou vodou a necháme vařit, do vody také přidáme nakrájené brambory. Vedle na pánvi či v kastrůlku si rozpustíme máslo a nasypeme do něj asi dvě až tři lžíce mouky. Takto připravenou jíšku přidáme do polévky, abychom ji zahustili. Dle vlastní chuti můžete přidat bujón či polévkové koření. Nakonec polévku ochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a přisypeme nasekané čerstvé bylinky. Pro tento recept se nejlépe hodí oregano, majoránka a samozřejmě nesmí chybět petrželka. Dobrou chuť!