Hráškový krém se slaninou

Hráškový krém se slaninou


Ingredience: 1 cibule, 1 balení mraženého hrášku, 200g slaniny (+ plátky při servírování), 1l bujón s vodou či vývar, 200ml smetany, polévkové koření, sůl, pepř

Recept: Pokud máte chuť na hráškový krém a nemáte zrovna možnost čerstvého hrášku, nemusíte být zklamaný. Tato polévka je velmi chutná, i když použijete hrášek mražený, který běžně zakoupíte v každém druhém obchodě. Jako první si připravíme hrnec, ve kterém budeme polévku vařit. Nakrájíme si slaninu na menší kousky a vhodíme ji do hrnce, jelikož nám slanina pustí omastek, nemusíme do této polévky již žádný přidávat. Ve chvíli, kdy se začíná slanina opékat, přidáme k ní nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Nyní je na řadě hrášek, který jsme si s předstihem vyndali z mrazáku, aby se nám led trochu rozpustil. Hrášek přisypeme k cibuli a slanině, v rychlosti orestujeme a zalijeme vodou s bujónem či domácím vývarem. Pro výraznější chuť můžeme přidat polévkové koření, ale dáváme pozor na to, aby nám nepřebilo chuť slaniny a hrášku. Nyní polévku rozmixujeme a přilijeme smetanu, společně povaříme a nakonec osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Pro lepší efekt i chuť si nechte pár plátku slaniny, které upečte na pánvi a servírujte společně s polévkou.