Kuřecí vývar s bylinkami

Kuřecí vývar s bylinkami


Ingredience: 2 kuřecí skelety, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 střední mrkve + 1 větší mrkev na nakrájení do polévky, 1 větší petržel, ½ menšího celeru, 4-6 stoků řapíkatého celeru, 3 lístky bobkového listu, 5-8 kuliček nového koření, 8-10 kuliček černého pepře, nať petržele, libeček, sůl, pepř
Kapání: 1 vejce, 1-2 lžíce vody, hladká mouka, petrželka, pažitka, kopr

Recept: Kuřecí skelety s křídly společně s cibulí, česnekem a kořením dejte do hrnce. Cibuli nemusíte loupat, stačí omýt, aby vývar získal hezčí zlatavou barvu. Směs koření, které do vývaru používáme, se většinou skládá z nového koření, bobkového listu a pepř. K lepší chuti nám pomůže také nať z petržele a libeček. Samozřejmě nesmíme zapomenout na kořenovou zeleninu. Zalijte studenou vodou a zatím vývar nesolte. Nechte ho probublávat klidně i dvě hodiny. Když je vývar hotový, musíme ho přecedit buď přes cedník, nebo použijeme utěrku. Vývar dáme opět na oheň, přidáme do něj nakrájenou mrkev a také použijeme řapíkatý celer. Necháme chvilku vařit a připravíme si kapání. Jeho výroba je velmi jednoduchá. Pouze rozšlehejte vejce a přidejte do něj vodu, pak pomalu přimícháváme mouku a tím směs zahustíme, kapání by mělo mít spíše řidší konzistenci. Ještě před nalitím do vroucí polévky vmícháme do „těstíčka“ nasekané čerstvé bylinky (petrželka, pažitka, trochu kopru). Kapání vaříme zhruba 5 minut. V poslední řadě do polévky přisypeme nasekaný libeček, samozřejmě nakonec osolíme i opepříme.