Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Ingredience: menší svazek řapíkatého celeru, 100g čerstvého hrášku, 1 cibule, 1l vývaru, 250ml smetany, pár lístků máty, slanina, sůl, pepř

Recept: Trochu neobvyklá, přesto dokonalá je polévka z řapíkatého celeru, hrášku a vše je ovoněno čerstvou mátou. První v řadě si vezmeme oloupanou cibuli a nakrájíme ji na drobné kousky. V hrnci necháme rozpustit kousek másla a přihodíme na něj nakrájenou cibuli. Mezitím si omyjeme řapíkatý celer, který poté nakrájíme a malé kousky a také si připravíme čerstvý hrášek. Vše přisypeme k cibuli a společně restujeme. Po krátké době přilijeme k zelenině vývar, který si před tím uvaříme nebo můžete použít bujón. Když je zelenina měkká, přidáme k ní mátu a nastrouháme kousek muškátového oříšku, poté všechno rozmixujeme. Když je polévka rozmixovaná, přilijeme do ní smetanu, ta nám polévku zjemní. Samozřejmě necháme chvíli povařit, aby se veškeré chutě propojily. Nakonec polévku osolíme a opepříme. Pro lepší chuť můžeme ještě k polévce udělat na pánvi křupavou slaninu.