Kapání do polévky

Kapání do polévky

Ingredience: 2 vejce, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, 2 lžíce nastrouhaného sýra, 2 lžíce mléka, petželka, pažitka, sůl

Recept: Pokud už máte plné zuby vývarů s nudličkami, tak vyměňte nudličky za domácí kapání, které vám polévku dokonale zahustí a vývar se v okamžiku stane sytějším jídlem. Kapání je velmi jednoduché a polévku vám rozhodně ozvláštní. Nejdříve si připravte malou misku, do které rozklepněte jedno vejce a rozmíchejte ho. K vejci přisypejte hladkou mouku a také sýr. Abychom měli těstíčko řidší, tak přilijeme také trochu vlažného mléka. Nasekáme čerstvé bylinky a přidáme je do směsi. Zvolíme polévkovou klasiku, tudíž petrželku, pažitku, popřípadě i libeček, ale te je velmi aromatický. Samozřejmě také osolíme. Když máme kapání vytvořené, nalijeme ho do polévky. Nejlepší je použít haluškovník, nyní nechte chvíli v polévce povařit a nalijte si hotovou polévku. Dobrou chuť!