Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky


Ingredience: 1 větší cibule, 150g červené čočky, 1 větší mrkev, 1,5l vývaru, 3-4 střední rajčata, kousek zázvoru, červená kari pasta, sůl, pepř (zakysaná smetana)

Recept: Pokud patříte mezi ty, kteří preferují ostré chutě, rozhodně musíte ochutnat tuto polévku z červené čočky. Tato polévka je rychlá, jednoduchá a velmi chutná. Nejdříve si v hrnci ohřejeme jakýkoliv olej asijské chuti např. arašídový. Na rozpálený olej vsypeme nasekanou cibuli a zamícháme. Plamen udržujeme menší, aby se nám cibule nespálila, pak by nám polévka zhořkla. K cibuli přidáme nastrouhaný zázvor a také asi dvě lžičky červeného kari. Zamícháme, přidáme propranou červenou čočku, dále oloupeme mrkev a nakrájenou ji nasypeme také do hrnce. Když je mrkev lehce orestovaná, vše zalijeme vývarem nebo vodou s bujónem. Když je polévka na skus ještě tvrdší přidáme do polévky loupaná rajčata. Ty buď koupíme nebo si je jednoduše připravíme doma. Stačí pouze omytá rajčata přelít vařící vodou a následně je oloupat. Nyní záleží na tom, zda dáváte přednost mixovaným polévkám. Pokud ano, tak rajčata můžete rozkrojit pouze napůl, pokud ne, tak rajčata nakrájejte na malé kousky a chvíli polévku povařte. Přidáme ještě prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Před servírováním dejte do misky s polévkou lžičku zakysané smetany.