Lahodná chlebová polévka

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Ingredience: 1,5l vody, 200ml smetany, 4 krajíce chleba, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 2-3 stroužky česneku, mletý kmín, majoránka, libeček, petrželka, sůl, pepř

Recept : Pokud máte doma pouze základní suroviny jako mrkev, chléb, cibuli a podobně, tak si z těchto ingrediencí udělejte vynikající a finančně nenáročnou chlebovou polévku. Jako první si dejte do hrnce rozpustit zhruba lžíci sádla. Ve chvíli, kdy se sádlo rozpustí, přisypte k sádlu na malé kousky nasekanou cibuli, nejlépe klasickou žlutou. Když cibule zesklovatí, je čas k ní přidat chléb. Ten si ovšem musíme nejdříve nalámat na malé kousky. Rozhodně použijte spíše starší chléb než čerstvý, ideální je asi 3 dny starý. Chléb v hrnci zalijte vodou a necháme vařit. Oloupejte petržel a mrkev a následně je nastrouhejte na hrubém struhadle. Když je chléb měkký, ochuťte polévku bujónem a přilijte smetanu. Také použijte mletý kmín, který dotvoří výbornou chuť chlebové polévky. Když se chléb rozmočí tak, že je zahuštěním polévky, už pouze polévku dochuťte připravenými čerstvými bylinkami (majoránka, libeček, petrželka), prolisovaným česnekem, osolte a opepřete. Popřípadě můžete polévku zahustit ještě uvařenými bramborami. Teď už si pouze vychutnejte chuť klasické polévky.